Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g couscous
- 20 g preserved lemons, flesh discarded, rind rinsed and cut into small pieces (3 mm)
- 200 g hot water
- 40 g olive oil
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 red onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp white sugar
- 500 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 80 g pitted green olives, to taste
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2311.4 kJ / 550.3 kcal
- Eiwitten
- 39.1 g
- Koolhydraten
- 55.3 g
- Vetten
- 16.9 g
- Verzadigd vet
- 2.7 g
- Vezels
- 8.5 g
- Natrium
- 2085.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pasta alla puttanesca
35min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40min
Salmon kabsa
40min
Prawn Saganaki with Feta
35min
Prawn Saganaki
35min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30min
Salmon with yoghurt dressing
55min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10 min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1 Std. 15 Min
Turmeric fish
30min
Pancetta and asparagus galettes
1 Std. 5 Min
Prawn saganaki with feta
35min