Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g couscous
- 20 g preserved lemons, flesh discarded, rind rinsed and cut into small pieces (3 mm)
- 200 g hot water
- 40 g olive oil
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 red onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp white sugar
- 500 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 80 g pitted green olives, to taste
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2311.4 kJ / 550.3 kcal
- Eiwitten
- 39.1 g
- Koolhydraten
- 55.3 g
- Vetten
- 16.9 g
- Verzadigd vet
- 2.7 g
- Vezels
- 8.5 g
- Natrium
- 2085.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Coconut fish curry
1h 10min
Mushroom bolognaise
45 min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Spinach and artichoke penne
1 godz. 5 min
Salmon kabsa
40min
Mediterranean salmon and couscous parcels
25 min
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30 min
Prawn saganaki with feta
35 min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40min
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1h 40min
Spiced coriander prawns
25 min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min