
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g brown onion cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp harissa (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes cut into quarters
- 1 tbsp tomato paste
- 1 fresh long red chilli deseeded and cut into pieces (optional)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 600 g fresh skinless, boneless salmon fillets cut into bite-size pieces (see Tips)
- 2 dried limes pierced with a knife (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 4 cardamom pods
- 4 whole cloves
- 15 g pine nuts toasted for garnishing
- 5 sprigs fresh coriander finely chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 433 kcal / 1818.4 kJ
- Eiwitten
- 25.8 g
- Vetten
- 20.8 g
- Koolhydraten
- 36.9 g
- Vezels
- 0 g
- Verzadigd vet
- 4.8 g
- Natrium
- 433 mg