Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g brown onion, cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp harissa (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes, cut into quarters
- 1 tbsp tomato paste
- 1 fresh long red chilli, deseeded and cut into pieces (optional)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 600 g fresh skinless, boneless salmon fillets, cut into bite-size pieces (see Tips)
- 2 dried limes, pierced with a knife (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 4 cardamom pods
- 4 whole cloves
- 15 g pine nuts, toasted for garnishing
- 5 sprigs fresh coriander, finely chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1818.4 kJ / 433 kcal
- Eiwitten
- 25.8 g
- Koolhydraten
- 36.9 g
- Vetten
- 20.8 g
- Verzadigd vet
- 4.8 g
- Vezels
- 0 g
- Natrium
- 433 mg
Alternatieve recepten
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30min
Moroccan chicken with couscous
1h 5min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40min
Shakshuka
50min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min
Salmon kabsa
35min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30min
Pilau rice
30min
Pilaf with fragrant tarka
1h 20min
Mediterranean salmon and couscous parcels
25min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min