Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g brown onion, cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp harissa (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes, cut into quarters
- 1 tbsp tomato paste
- 1 fresh long red chilli, deseeded and cut into pieces (optional)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 600 g fresh skinless, boneless salmon fillets, cut into bite-size pieces (see Tips)
- 2 dried limes, pierced with a knife (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 4 cardamom pods
- 4 whole cloves
- 15 g pine nuts, toasted for garnishing
- 5 sprigs fresh coriander, finely chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1818.4 kJ / 433 kcal
- Eiwitten
- 25.8 g
- Koolhydraten
- 36.9 g
- Vetten
- 20.8 g
- Verzadigd vet
- 4.8 g
- Vezels
- 0 g
- Natrium
- 433 mg
Alternatieve recepten
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40 Min
Samke harra
35 Min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40 Min
Salmon kabsa
35 Min
Moroccan chicken with couscous
1h 5min
Pasta primavera
1 Std.
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50 Min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 Min
Miso salmon broth
40 Min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 Min
Potato karakari
50 Min
Prawn and noodle stir-fry
25min