Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 2 tbsp lime juice
- 120 g water
- 50 g fish sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 40 g palm sugar
Chicken and rice
- 250 g jasmine rice
- 1200 g water, plus extra as required
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 40 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 4 skinless chicken breast fillets (approx. 700 g), cut lengthways into quarters
- 3 spring onions/shallots, cut into thin slices, to serve
- 20 fresh mint leaves (approx. 2 sprigs), to serve
- 100 g cucumber, cut into thin slices, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2160.8 kJ / 514.5 kcal
- Eiwitten
- 46.1 g
- Koolhydraten
- 65.4 g
- Vetten
- 6.5 g
- Verzadigd vet
- 1.7 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 3303.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Asian chicken noodle salad
45min
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 godz.
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 min
Malay-style coconut chicken
25hod. 40min
Wonton soup
1 godz.
San bei ji (three cup chicken)
35 min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50min
Char siew sauce
10 dk
Curry laksa
45min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 Std.