Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 2 tbsp lime juice
- 120 g water
- 50 g fish sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 40 g palm sugar
Chicken and rice
- 250 g jasmine rice
- 1200 g water, plus extra as required
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 40 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 4 skinless chicken breast fillets (approx. 700 g), cut lengthways into quarters
- 3 spring onions/shallots, cut into thin slices, to serve
- 20 fresh mint leaves (approx. 2 sprigs), to serve
- 100 g cucumber, cut into thin slices, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2160.8 kJ / 514.5 kcal
- Eiwitten
- 46.1 g
- Koolhydraten
- 65.4 g
- Vetten
- 6.5 g
- Verzadigd vet
- 1.7 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 3303.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 godz.
Miso salmon broth
40min
Miso chicken and rice
1 godz. 30 min
Thai noodle and seafood salad
50min
Asian chicken noodle soup
1 godz. 35 min
Prawn and chicken laksa
40min
Korean beef bowl
1 godz. 10 min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50min
Dan dan mian (dandan noodles)
1 godz. 10 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Nasi goreng
40min