Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 2 tbsp lime juice
- 120 g water
- 50 g fish sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 40 g palm sugar
Chicken and rice
- 250 g jasmine rice
- 1200 g water, plus extra as required
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 40 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 4 skinless chicken breast fillets (approx. 700 g), cut lengthways into quarters
- 3 spring onions/shallots, cut into thin slices, to serve
- 20 fresh mint leaves (approx. 2 sprigs), to serve
- 100 g cucumber, cut into thin slices, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2160.8 kJ / 514.5 kcal
- Eiwitten
- 46.1 g
- Koolhydraten
- 65.4 g
- Vetten
- 6.5 g
- Verzadigd vet
- 1.7 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 3303.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Korean barbecue chicken with rice
45min
Korean beef bowl
1 Std. 10 Min
Pad kra pow
45min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 Std.
Wonton soup
1h
Teriyaki salmon bowl
1 Std. 15 Min
Mexican chicken soup
30min
Beef and coconut soup
30min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
San bei ji (three cup chicken)
35min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Asian chicken noodle salad
45min