Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp oil
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 600 g water
- 400 g coconut milk
- 450 g chicken thigh fillets, cut into strips (1 x 6 cm)
- 2 tbsp fish sauce
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into halves
- 1 tsp raw sugar
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 2 tbsp lime juice
- 3 - 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 972.5 kJ / 231.5 kcal
- Eiwitten
- 15.1 g
- Koolhydraten
- 3.2 g
- Vetten
- 17.8 g
- Verzadigd vet
- 10.4 g
- Vezels
- 1.3 g
- Natrium
- 982.4 mg
Alternatieve recepten
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1 godz.
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Curry laksa
45min
Prawn and chicken laksa
40min
Gin-cured ocean trout salad
30 Std. 20 Min
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1 godz. 40 min
Beef and coconut soup
30min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Som tum (Thai green papaya salad)
20min
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Tom kha prawns
25min