Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Curry powder
- 1 tbsp whole black peppercorns
- 2 ½ tbsp coriander seeds
- 1 tbsp cumin seeds
- 2 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground ginger
- 5 dried chillies
- 1 tbsp rock salt
- 2 tsp granulated garlic
- 4 cardamom pods (see Tips)
Mussels
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp palm sugar, grated (approx. 1 cm cube)
- 8 - 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved to garnish
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred (optional)
- 2 tsp curry powder
- 20 g peanut oil
- 400 g coconut milk
- 100 g water
- 1 capsicum, deseeded and cut into pieces (1 - 2 cm)
- 1000 g fresh mussels, cleaned and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4295.8 kJ / 1026.7 kcal
- Eiwitten
- 68.7 g
- Koolhydraten
- 52.6 g
- Vetten
- 51.4 g
- Verzadigd vet
- 31.8 g
- Vezels
- 7.8 g
- Natrium
- 4535.9 mg
Alternatieve recepten
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Prawn and chicken laksa
40min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 Min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Hearty seafood chowder
45min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Fragrant whole barbecued fish
2 Std. 50 Min
Tom kha prawns
25 min
Coconut fish curry
1h 10min