Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 spring onions/shallots, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 fresh Kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, cut into thirds
- 20 g sesame oil
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 cube palm sugar (1-2 cm)
- 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing (optioneel)
- ¾ tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 500 g water
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1313.2 kJ / 312.7 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 11.5 g
- Vetten
- 24.3 g
- Verzadigd vet
- 13.5 g
- Vezels
- 5.6 g
- Natrium
- 331 mg
Alternatieve recepten
Prawn and chicken laksa
40 dk
Asian-style mussels
30 dk
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 dk
Miso chicken noodle soup (gut health)
30 dk
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
35 dk
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 dk
Tom kha prawns
25 dk
Pulut panggang (grilled rice packets)
3 Std. 30 Min
Sardines in parcels with green bean salad
Geen beoordelingen
Miso fish with Asian greens
24 godz. 45 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Chinese greens with XO sauce
1 Std. 50 Min