Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 spring onions/shallots, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 fresh Kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, cut into thirds
- 20 g sesame oil
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 cube palm sugar (1-2 cm)
- 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing (optioneel)
- ¾ tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 500 g water
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1313.2 kJ / 312.7 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 11.5 g
- Vetten
- 24.3 g
- Verzadigd vet
- 13.5 g
- Vezels
- 5.6 g
- Natrium
- 331 mg
Alternatieve recepten
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Duck confit with lentil & orange salad
15 Std. 40 Min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Chao qing cai (Chinese greens)
10min
Fragrant whole barbecued fish
2h 50min
Sicilian prawn salad
40min
Chinese greens with XO sauce
1 Std. 50 Min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min