Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 spring onions/shallots, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 fresh Kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, cut into thirds
- 20 g sesame oil
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 cube palm sugar (1-2 cm)
- 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing (optioneel)
- ¾ tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 500 g water
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1313.2 kJ / 312.7 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 11.5 g
- Vetten
- 24.3 g
- Verzadigd vet
- 13.5 g
- Vezels
- 5.6 g
- Natrium
- 331 mg
Alternatieve recepten
Miso chicken and rice
1h 30min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20 min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 min
Miso soup and sake seafood with rice
1h 5 min
Hot and sour prawn soup
45 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Asian-style mussels
30 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45 min
Tom kha prawns
25 min