Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2000 g fresh mussels
- 5 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 - 3 long red chillies, deseeded if preferred
- 30 g sesame oil
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 400 g canned coconut milk
- 600 g canned coconut cream
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only, chopped
- 5 spring onions/shallots, trimmed and finely sliced
- fresh crusty bread, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2176.3 kJ / 518.2 kcal
- Eiwitten
- 37.7 g
- Koolhydraten
- 29.9 g
- Vetten
- 27.3 g
- Verzadigd vet
- 18.4 g
- Vezels
- 2.6 g
- Natrium
- 1163.7 mg
Alternatieve recepten
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Potted scrambled eggs with asparagus
30min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Grilled scallops with chilli jam
25min
Hong Kong-style roast pork belly
10 Std.
Crab and ginger tart with chilli dressing
1h 30min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 Min
Sardines with tomato couscous
55min
Penne with mussels
1 Std. 5 Min
Miso soup and sake seafood with rice
1 Std. 5 Min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Steamed coconut and prawn soup
30min