
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g rice vermicelli noodles
- 10 dried shiitake mushrooms
- 60 g peanut oil
- 4 garlic cloves
- 6 spring onions/shallots white part only (green fronds reserved)
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies plus extra for garnishing
- 12 sprigs fresh coriander roots and stems (leaves reserved)
- 200 g medium raw prawns peeled
- 200 g calamari tubes (approx. 2-3 tubes), cut into 1.5 x 5 cm strips
- 230 g canned bamboo shoots drained
- 1 carrot cut into julienne slices
- 120 g lime juice (approx. 6 limes)
- 100 g fish sauce
- 1 tbsp palm sugar (approx. 2 cm cube), grated
- 60 g sweet chilli sauce
- 2 tomatoes deseeded and cut into strips (1 cm) (optioneel)
- 1 - 2 pinches sea salt to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper to taste
- 1 lime cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 284 kcal / 1192 kJ
- Eiwitten
- 20 g
- Vetten
- 11.6 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vezels
- 7 g
- Verzadigd vet
- 2.1 g
- Natrium
- 1699.5 mg