Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into halves
- 2 ½ cm piece fresh galangal, peeled
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh bird's eye chillies, trimmed
- 1 ½ fresh kaffir lime leaves, cut into thin slices
- 400 g coconut cream
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 40 g fish sauce
- 2 tbsp palm sugar
- 1 pinch salt
- 12 raw king prawns, peeled and deveined
- 250 g fresh oyster mushroom, cut into bite-size pieces
- 3 - 4 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 3 - 4 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve (see Tips)
- ½ fresh kaffir lime leaf, thinly sliced, to serve
- freshly squeezed lime juice, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1245.2 kJ / 296.5 kcal
- Eiwitten
- 15.7 g
- Koolhydraten
- 88.1 g
- Vetten
- 19.8 g
- Verzadigd vet
- 17.3 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 1455.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pad kra pow
45 min
Coconut fish curry
1h 10 min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 Std. 45 Min
Thai Coconut Lemongrass Chicken Soup
50 min
Spiced coriander prawns
25min
Asian-style mussels
30min
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1 Std. 15 Min
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50 min
Prawn tacos with avocado lime sauce
50 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min