Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g onions, cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp Arabian spice mix
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes, cut into quarters
- 15 sprigs fresh coriander, 10 sprigs roughly chopped and 5 sprigs finely chopped
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 1 fresh chilli, deseeded and cut into pieces (optioneel)
- 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
-
600
g fresh salmon fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces
of 600 g white fish fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces - 2 loomi (dried limes), pierced with a knife
- 1 cinnamon stick
- 4 cardamom pods
- 4 cloves
- 15 g toasted pine nuts, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1770 kJ / 423 kcal
- Eiwitten
- 23.1 g
- Koolhydraten
- 40.2 g
- Vetten
- 18.9 g
Alternatieve recepten
Salmon kabsa
40min
Samke harra
35 min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1 godz.
Bamia (okra and meat stew)
55min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1 godz. 35 min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 godz. 10 min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Cheese pies
1 Std. 25 Min
Okra and meat stew (bamia)
1 godz.
Arabian spice mix
5min
Chicken with couscous and saffron
1h 15min
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25 min