Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g onions, cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp Arabian spice mix
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes, cut into quarters
- 15 sprigs fresh coriander, 10 sprigs roughly chopped and 5 sprigs finely chopped
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 1 fresh chilli, deseeded and cut into pieces (optioneel)
- 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
-
600
g fresh salmon fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces
of 600 g white fish fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces - 2 loomi (dried limes), pierced with a knife
- 1 cinnamon stick
- 4 cardamom pods
- 4 cloves
- 15 g toasted pine nuts, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1770 kJ / 423 kcal
- Eiwitten
- 23.1 g
- Koolhydraten
- 40.2 g
- Vetten
- 18.9 g
Alternatieve recepten
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
'Qamar el-din' juice
5min
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Arabian spice mix
5min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Salmon kabsa
40 min