Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
TM5 TM6

Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad

3.7 (7 beoordelingen)

Ingrediënten

Marinated fish

  • 2 garlic cloves
  • 5 g fresh ginger root, peeled
  • 1 fresh red chilli, cut in halves and deseeded
  • ½ - 1 tsp dried fennel seeds, to taste
  • 1 pinch ground cinnamon
  • ¼ tsp saffron
  • ½ tsp salt
  • 3 tbsp olive oil
  • 2 white fish fillets, skinless, boneless (approx. 180 g each)

Chermoula sauce

  • 2 garlic cloves
  • 30 g fresh coriander, leaves and stalks, cut in pieces
  • ½ - 1 tsp ground cumin, to taste
  • 1 tsp sweet paprika powder
  • 1 pinch dried chilli flakes
  • 30 g lemon juice, freshly squeezed
  • 30 g olive oil

Couscous salad

  • 100 g couscous
  • 15 g olive oil
  • 110 g water
  • 1 pinch ground cumin
  • ½ tsp salt
  • 5 stalks fresh coriander, leaves only
  • 1 fresh red chilli
  • 1 tsp lemon zest
  • 1 carrot (approx. 60 g), cut in pieces
  • 50 g black olives, pitted
  • 80 g canned chickpeas, drained

Steam cooking marinated fish

  • 500 g water

Voeding
per 1 portion
Calorieën
3187 kJ / 762 kcal
Eiwitten
43 g
Koolhydraten
44 g
Vetten
45 g
Vezels
7 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten