Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 stalks fresh coriander, cut in pieces
- 150 g leeks, cut in pieces
- 120 g celery, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 1 tbsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ - 2 tsp ground coriander, to taste
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 tbsp harissa paste, to taste
- 500 g water
- 800 g canned chopped tomatoes
- 85 g dried green lentils
-
2
tsp chicken stock paste, homemade
of 2 chicken stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tbsp golden caster sugar
- 10 g lemon juice, freshly squeezed
-
4
chicken thighs, skinless, boneless (approx. 400 g), cut in pieces (2 cm)
of 400 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (2 cm) - 8 slices white bread
- 200 g plain yoghurt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1777 kJ / 424 kcal
- Eiwitten
- 39 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Moroccan Zaalouk
1 Std. 5 Min
Moroccan harira soup with chicken
55 Min
Chicken Pastilla
1 Std. 25 Min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 Min
Moroccan Harira and Chicken Soup
55 Min
Lentil and chorizo stew
3h 45min
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4h
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Fatayer with Cheese and Mint
1 Std. 5 Min
Baharat spice mix
5 Min
Moroccan lamb with pilaf
5u. 40min
Seafood bisque
1 Std. 10 Min