Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g basmati rice
- 1200 g water
-
60
g butter, cut in pieces
of 60 g ghee - 500 g chicken breast, cut into small cubes (1-2 cm)
- ¼ tsp ground cardamom
- ¼ tsp freshly ground black pepper
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 cinnamon stick
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1561 kJ / 373 kcal
- Eiwitten
- 31.8 g
- Koolhydraten
- 30.7 g
- Vetten
- 13.7 g
Alternatieve recepten
Spinach Fatayers
2 godz.
Date and pistachio truffles (bethith)
30 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 godz.
Arabian ice cream
10h 25 min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Red lentil soup with cumin
55min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken moghrabieh
1h 25min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min