Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dough
- 120 g water
- 110 g butter, cut in pieces
- 250 g flour
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch salt
Filling
- 30 g unsalted pistachio nuts
- 10 g butter
- 300 g pitted dates
- 1 tsp ground cardamom
Assembling and baking
- 1 egg
-
1
tbsp water
of 1 tbsp milk - 20 g sesame seeds
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 251 kJ / 60 kcal
- Eiwitten
- 1.1 g
- Koolhydraten
- 7.7 g
- Vetten
- 2.7 g
Alternatieve recepten
Fatayer with cheese and mint
2 godz. 15 min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Date and pistachio truffles (bethith)
30 Min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Za'atar bread rolls
2 godz.
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Cheese pies
1 Std. 25 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2u. 30min
Middle eastern stuffed chicken
2h 25min
Fatayer (spinach turnovers)
1 godz. 35 min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2h 25min