Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dough
- 120 g water
- 110 g butter, cut in pieces
- 250 g flour
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch salt
Filling
- 30 g unsalted pistachio nuts
- 10 g butter
- 300 g pitted dates
- 1 tsp ground cardamom
Assembling and baking
- 1 egg
-
1
tbsp water
of 1 tbsp milk - 20 g sesame seeds
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 251 kJ / 60 kcal
- Eiwitten
- 1.1 g
- Koolhydraten
- 7.7 g
- Vetten
- 2.7 g
Alternatieve recepten
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 godz.
Date and pistachio truffles (bethith)
30 min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Tahini dip (tarator)
5 min
Spiced lamb flatbread
1 godz. 50 min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Cheese pies
1 Std. 25 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min