Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dough
- 120 g water
- 110 g butter, cut in pieces
- 250 g flour
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch salt
Filling
- 30 g unsalted pistachio nuts
- 10 g butter
- 300 g pitted dates
- 1 tsp ground cardamom
Assembling and baking
- 1 egg
-
1
tbsp water
of 1 tbsp milk - 20 g sesame seeds
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 251 kJ / 60 kcal
- Eiwitten
- 1.1 g
- Koolhydraten
- 7.7 g
- Vetten
- 2.7 g
Alternatieve recepten
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Spinach Fatayers
2h
Kashta cream
10 Min
Soft date cake with walnuts
1 Std. 10 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35 min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1 Std. 20 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min