Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Batbout dough
- 320 g water
- 2 tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
of 1 heaped tsp dried instant yeast (8 g) - 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal wheat flour
- 240 g durum wheat semolina
- 1 ½ tsp salt
Lamb meatballs
- olive oil, for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 600 g lamb meat piece, sinew free, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika powder
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 600 g canned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 111 g
- Vetten
- 41 g
- Vezels
- 11 g
In Collecties
Alternatieve recepten
BBQ Seasoning
Keine Bewertungen
Acai Nice Cream
10 Min
Caramel Pecan Macarons
2 Std. 15 Min
Piri-piri sauce
10 Min
Cacio e Pepe
30min
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Fish tagine with tahini
1h 15min
Falafel
1 Std. 25 Min
Raw kibbeh
15 min
Bucatini amatriciana
45 Min
Gazelle horns
1h