Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Batbout dough
- 320 g water
- 2 tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
of 1 heaped tsp dried instant yeast (8 g) - 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal wheat flour
- 240 g durum wheat semolina
- 1 ½ tsp salt
Lamb meatballs
- olive oil, for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 600 g lamb meat piece, sinew free, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika powder
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 600 g canned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 111 g
- Vetten
- 41 g
- Vezels
- 11 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1 godz. 35 min
Jack-O-Lantern Ice Cream Bowls
50min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Chicken galantine with dill yoghurt
3 Std. 25 Min
Spelt and chicken salad
1hod. 15min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice (Metric)
45min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Middle eastern stuffed chicken
2h 25min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h
Couscous with lamb and vegetables
50min
Gratin dauphinois
50min