Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g couscous
- 1 piece fresh ginger (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1500 g chicken pieces (thighs, drumsticks and breast cut into quarters), skinless and boneless
- 20 g olive oil
-
100
g raisins
of 100 g dried apricots, cut into pieces - 1 ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric (optioneel)
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
- 700 g water
- 1 - 2 pinches saffron
- 600 g red onions, cut into slices (5 mm)
- 240 g dried chickpeas, soaked in 800 g water the day before, rinsed and drained
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2832 kJ / 677 kcal
- Eiwitten
- 63.4 g
- Koolhydraten
- 71 g
- Vetten
- 15.5 g
Alternatieve recepten
Stuffed Moroccan Breads
2h 45min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35min
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4 Std.
Yucatán-style Sea Bass Baked in Banana Leaves with Sweetcorn Rice
1h
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Freekeh pilaf with broad beans
1h
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Moroccan chicken and couscous
45 min
Cauliflower and sweet potato salad with nuts
40 min
Chicken tagine with honey and prunes
40 min
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1h 10min
Squid and Shrimp Risotto
1h