Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinade
- 1 lemon, zested, no white pith and juiced (approx. 40 g juice)
- 1 fresh long green chilli, trimmed and deseeded, if preferred
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 100 g natural yoghurt
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (see Tips)
- 600 g fresh boneless, skinless salmon fillet, cut into wide strips (4 cm)
Coriander chilli mayonnaise
- 30 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and deseeded, if preferred
- 150 g mayonnaise (see Tips)
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- ½ tsp ground cumin
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- ½ continental cucumber, cut into strips, to serve
- flatbread of choice, to serve (optional - see Tips)
- Voeding
- per 6 portions
- Calorieën
- 11028.5 kJ / 2625.8 kcal
- Eiwitten
- 133.8 g
- Koolhydraten
- 26.2 g
- Vetten
- 220.3 g
- Verzadigd vet
- 40.2 g
- Vezels
- 13.1 g
- Natrium
- 1812.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Prawn and chicken laksa
40 Min
Salmon kabsa
40 Min
Teriyaki salmon bowl
1h 15 min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 Std. 45 Min
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash (MEATER+®)
1h 15 min
Malay-style coconut chicken
25h 40min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1h 15 min
Spiced coriander prawns
25 Min
Tom kha prawns
25 Min
Coconut turmeric fish curry
40 Min