Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinade
- 1 lemon, zested, no white pith and juiced (approx. 40 g juice)
- 1 fresh long green chilli, trimmed and deseeded, if preferred
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 100 g natural yoghurt
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (see Tips)
- 600 g fresh boneless, skinless salmon fillet, cut into wide strips (4 cm)
Coriander chilli mayonnaise
- 30 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and deseeded, if preferred
- 150 g mayonnaise (see Tips)
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- ½ tsp ground cumin
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- ½ continental cucumber, cut into strips, to serve
- flatbread of choice, to serve (optional - see Tips)
- Voeding
- per 6 portions
- Calorieën
- 11028.5 kJ / 2625.8 kcal
- Eiwitten
- 133.8 g
- Koolhydraten
- 26.2 g
- Vetten
- 220.3 g
- Verzadigd vet
- 40.2 g
- Vezels
- 13.1 g
- Natrium
- 1812.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Coconut poached chicken salad
45 min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1h 30min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5min
Open fish burgers
1h
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1h 15min
Teriyaki salmon bowl
1h 15min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Salmon kabsa
40 min
Indian kofta curry with broccoli rice
50min
Black rice bowl with chicken and mushroom (gut health)
40 min
Coconut fish curry
1hod. 10min