Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 8 cm strips), no white pith
- 2 garlic cloves
- 1 carrot, cut into quarters
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 celery stalk, trimmed and cut into thirds
- 750 g pork mince
- 150 g red wine
- 80 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp dried Italian herbs
- 2 eggplants, cut into thin slices lengthways (15-18 slices, approx. 5 mm thick)
- 250 g smooth ricotta cheese
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 30 g pine nuts, toasted (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1850.8 kJ / 440.7 kcal
- Eiwitten
- 36.6 g
- Koolhydraten
- 10.7 g
- Vetten
- 26.7 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Vezels
- 7.3 g
- Natrium
- 965.6 mg
Alternatieve recepten
Lamb Moussaka
1 godz. 30 min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35 min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45 min
Mediterranean carrot fritters
1h
Artichoke and bean ragout
1 godz. 30 min
Shepherd's pie with butter bean mash
1h
Baked salmon cheesecake
26 Std. 35 Min
Chicken cacciatore
50 min
Jambalaya
35 min
Lamb with pumpkin and lentils
50 min
Hungarian goulash
1 godz. 30 min
Gruyère salmon patties with salad
1 godz. 20 min