
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g olive oil plus extra for drizzling
- 1 ½ tsp salt plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper plus extra for seasoning
- 50 g Parmesan cheese cut into pieces (2 cm)
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 8 cm strips), no white pith
- 2 garlic cloves
- 1 carrot cut into quarters
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 celery stalk trimmed and cut into thirds
- 750 g pork mince
- 150 g red wine
- 80 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp dried Italian herbs
- 2 eggplants cut into thin slices lengthways (15-18 slices, approx. 5 mm thick)
- 250 g smooth ricotta cheese
- 3 sprigs fresh basil leaves only
- 30 g pine nuts toasted (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 440.7 kcal / 1850.8 kJ
- Eiwitten
- 36.6 g
- Vetten
- 26.7 g
- Koolhydraten
- 10.7 g
- Vezels
- 7.3 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Natrium
- 965.6 mg