Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 8 cm strips), no white pith
- 2 garlic cloves
- 1 carrot, cut into quarters
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 celery stalk, trimmed and cut into thirds
- 750 g pork mince
- 150 g red wine
- 80 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp dried Italian herbs
- 2 eggplants, cut into thin slices lengthways (15-18 slices, approx. 5 mm thick)
- 250 g smooth ricotta cheese
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 30 g pine nuts, toasted (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1850.8 kJ / 440.7 kcal
- Eiwitten
- 36.6 g
- Koolhydraten
- 10.7 g
- Vetten
- 26.7 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Vezels
- 7.3 g
- Natrium
- 965.6 mg
Alternatieve recepten
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Spiced red wine pears
45 min
Ratatouille
40min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1 godz. 5 min
Roasted carrot dip
1h
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Lamb with pumpkin and lentils
50min
Moroccan lamb with pilaf
5h 40min
Brussels sprouts with lime crumb
20 min
Lentil hotpot
12h 45min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35 min