Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1440 g water
- 300 g short-grain white rice (e.g. sushi rice), rinsed and drained
- 60 g Chinese cabbage, cut into pieces (2 cm)
- 100 g onions, cut into thin slices (2 mm)
- 40 g carrot, cut into thin slices (2 mm)
- 4 slices kombu (approx. 2 cm each) (optioneel)
- 10 - 12 large raw prawns (approx. 170 g), peeled and deveined
-
300
g clams, shells scrubbed
of 300 g fresh mussels, shells scrubbed and de-bearded - 250 g raw squid rings
- 75 g Japanese soy sauce (see Tips)
-
60
g sake
of 60 g rice wine - 1 tsp salt
- 2 tsp light sesame oil
- 80 g miso paste
- 5 pinches wakame flakes (see Tips)
- 200 g silken tofu, cut into cubes (1.5 cm) (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2015 kJ / 478 kcal
- Eiwitten
- 30 g
- Koolhydraten
- 71 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 1.8 g
Alternatieve recepten
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Tiraccino
1 godz. 5 min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1 Std. 15 Min
Cucumber soup
25 min
Hot and sour soup
55 min
Chicken broth with bread dumplings
1 godz. 5 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10min
Gluten free spinach and lemon pasta
1h 20min
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40min
Cream of mushroom soup
20min