Miso soup and sake seafood with rice
TM5 TM6

Miso soup and sake seafood with rice

3.8 (4 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 1440 g water
  • 300 g short-grain white rice (e.g. sushi rice), rinsed and drained
  • 60 g Chinese cabbage, cut into pieces (2 cm)
  • 100 g onions, cut into thin slices (2 mm)
  • 40 g carrot, cut into thin slices (2 mm)
  • 4 slices kombu (approx. 2 cm each) (optioneel)
  • 10 - 12 large raw prawns (approx. 170 g), peeled and deveined
  • 300 g clams, shells scrubbed
    of 300 g fresh mussels, shells scrubbed and de-bearded
  • 250 g raw squid rings
  • 75 g Japanese soy sauce (see Tips)
  • 60 g sake
    of 60 g rice wine
  • 1 tsp salt
  • 2 tsp light sesame oil
  • 80 g miso paste
  • 5 pinches wakame flakes (see Tips)
  • 200 g silken tofu, cut into cubes (1.5 cm) (optioneel)

Voeding
per 1 portion
Calorieën
2015 kJ / 478 kcal
Eiwitten
30 g
Koolhydraten
71 g
Vetten
7 g
Vezels
1.8 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten