Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dough
- 100 g water
- 1 egg
- ¼ tsp salt
- 280 g plain flour
- cornflour, for dusting
Peanut sauce
- 100 g hot water, plus extra 50 g if needed
- 20 g piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 30 g peanut oil
- 100 g raw peanuts
- 30 g light soy sauce
- 2 tsp brown sugar
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 tsp chilli powder
Chilli oil
- 1 garlic clove
- 20 g dried chilli flakes
- 100 g vegetable oil
- ½ tsp sea salt flakes
Wontons
- 50 g eschalots (approx. 2)
- 30 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 2 garlic cloves
- 350 g raw prawns, peeled, deveined and tails removed
- 40 g canned water chestnuts, drained
- 1 tsp fish sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp Chinese five spice
- 1 tbsp cornflour
- vegetable oil, for greasing
- 500 g water, plus extra for brushing
- 20 g raw peanuts, cut into pieces, for garnishing
- 4 spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 598.3 kJ / 142.5 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 10.6 g
- Vetten
- 8.3 g
- Verzadigd vet
- 1.3 g
- Vezels
- 1.4 g
- Natrium
- 263.8 mg
Alternatieve recepten
Steamed pork buns (baozi)
2 godz. 30 min
Char siu bao pork buns
6 Std. 35 Min
Pork and prawn dumplings
55min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28h 20 min
Asian-style mussels
30 Min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 godz. 30 min
Chicken banh mi
4 godz. 35 min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min
Cha gio (spring rolls)
55min