Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 star anise
- 50 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 2 tsp Chinese five spice
- ½ tsp sesame oil
- 700 g water, plus extra water for steaming
- 800 - 1100 g boneless pork belly, rind on
- 1 - 2 pinches salt, to taste, plus extra for sprinkling
- 2 pears (large), cut into halves and cored
- 2 tsp white sugar
- 120 g red onion, cut into pieces
- 1 tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 beetroot, peeled and cut into quarters
- 800 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 3 tsp red wine vinegar
- 5 - 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4109.7 kJ / 978.5 kcal
- Eiwitten
- 69.4 g
- Koolhydraten
- 46.5 g
- Vetten
- 51.9 g
- Verzadigd vet
- 17.9 g
- Vezels
- 13.6 g
- Natrium
- 333 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pork in green pepper and cognac sauce
50 min
Chicken and roasted red capsicum sauce with rice (TM5)
4h
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM5)
4h 20min
Hong Kong-style roast pork belly
10 Std.
Guinness beef pies
2 Std. 15 Min
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28 Std. 20 Min
Lemon and lamb pie with filo topping
2h 40min
Pork san choy bau
25 min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1h 30min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4h 20min
Seafood and corn chowder
40min