Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 star anise
- 50 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 2 tsp Chinese five spice
- ½ tsp sesame oil
- 700 g water, plus extra water for steaming
- 800 - 1100 g boneless pork belly, rind on
- 1 - 2 pinches salt, to taste, plus extra for sprinkling
- 2 pears (large), cut into halves and cored
- 2 tsp white sugar
- 120 g red onion, cut into pieces
- 1 tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 beetroot, peeled and cut into quarters
- 800 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 3 tsp red wine vinegar
- 5 - 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4109.7 kJ / 978.5 kcal
- Eiwitten
- 69.4 g
- Koolhydraten
- 46.5 g
- Vetten
- 51.9 g
- Verzadigd vet
- 17.9 g
- Vezels
- 13.6 g
- Natrium
- 333 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pork belly with spring onions
1 Std. 10 Min
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Meatloaf with mushroom sauce
1 Std. 15 Min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2 Std. 20 Min
Glazed chicken with hasselback pumpkin
1h 35min
Oysters Kilpatrick
15 Min
Mushroom sauce
20 min
Traditional gravy
25min
Chicken and sweet corn soup
30 Min
Pork san choy bau
25min
Corned beef with mustard sauce
1 Std. 30 Min