Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Meatloaf
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 500 g topside beef or rump steak, slightly frozen, cut into pieces (3 cm)
- 2 eggs
- 50 g fresh breadcrumbs
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 8 - 10 slices prosciutto
- 2 slices double smoked ham, cut into halves
- 90 g mozzarella or Edam, wax removed, cut into cubes (2 cm)
- oil, for greasing
Mushroom sauce
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 200 g fresh mushrooms, roughly cut into slices
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 100 g white wine
- 380 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 - 800 g mixed vegetables, (e.g. beans, potato, carrot), cut into slices
- 1 tbsp cornflour
- 1 tbsp water
- 50 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 tsp dry Marsala wine (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2044.5 kJ / 486.8 kcal
- Eiwitten
- 41.2 g
- Koolhydraten
- 17.9 g
- Vetten
- 25.3 g
- Verzadigd vet
- 10.4 g
- Vezels
- 5.1 g
- Natrium
- 1154.3 mg
Alternatieve recepten
Meatballs with white wine mushroom sauce
35min
Chicken velouté meal
40min
Chicken cacciatore
50min
Meatloaf with red sauce
1h 15min
Beef stroganoff
35min
Aussie meat pies
2h
Chicken with creamy vegetable sauce
35min
Meatballs with tomato sauce
40min
Meat stock paste
45 Min
Beef "Burgundy"
40min
Classic meatloaf
1h 35 min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1h 15min