
Compatibele versies
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinated fish fillets
- 400 - 450 g boneless, skinless, white fish fillets (approx. 4 fillets)
- 2 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger peeled
- 1 fresh red chilli trimmed, cut into halves and deseeded
- 1 tsp fennel seeds
- 1 pinch ground cinnamon
- 2 pinches saffron
- ½ tsp salt
- 60 g olive oil
Chermoula sauce
- 2 garlic cloves
- 1 bunch coriander leaves and stalks only
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp paprika
- 1 pinch dried chilli flakes
- 30 g lemon juice
- 30 g olive oil
Couscous salad
- 200 g couscous
- 20 g olive oil
- 700 g water
- 1 pinch ground cumin
- ½ tsp salt
- 5 sprigs coriander leaves only
- 1 fresh red chilli trimmed and cut into halves (optioneel)
- 1 tsp grated lemon zest
- 1 carrot cut into pieces
- 50 g pitted black olives
- 400 g canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 633.1 kcal / 2659 kJ
- Eiwitten
- 29.7 g
- Vetten
- 33.4 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vezels
- 8.9 g