Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 10 - 12 sprigs fresh mixed herbs (e.g. parsley, basil, chives), leaves only
- 1 garlic clove
- ½ fresh chillies
- 60 g olive oil
- 1200 g water
- 1 ½ tsp salt
- 100 g quinoa
- 600 g fresh salmon fillets, skinless (2 cm thick)
- 160 g red capsicum, cut into pieces
- 50 g red onion, cut into pieces
- 120 g cucumber, cut into pieces
- 150 g feta cheese, cut into pieces
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tbsp vinegar
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g roma tomatoes, cut into pieces (2 cm)
- 1 avocado, flesh only (150-200 g), sliced
- 100 g kale, thinly sliced
- 1 tbsp pumpkin seeds (optioneel)
- 2 tbsp dried cranberries (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2238 kJ / 534 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 37 g
- Vezels
- 6 g
Alternatieve recepten
Quinoa salad with chicken and avocado
1 Std. 15 Min
Black rice bowl with chicken and mushroom (gut health)
40 Min
Mango salmon bowl
40 Min
Warm sweet potato and chickpea salad
45 Min
Superfood salmon salad
1 Std. 5 Min
Colourful quinoa salad
40 Min
Warm Mediterranean couscous salad
30 Min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 Min
Quinoa salad with mango salsa
1 Std.
Spring greens with grapefruit
30 Min
Rainbow bowl
1h 20min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 Min