Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Roasted vegetables
- 800 g sweet potato, peeled and cut into cubes (2 cm)
- 1 red onion (approx. 150 g), cut into rounds (5 mm)
- 2 tbsp olive oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground cumin
Grains
- 1400 g water, plus extra as needed
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g cracked freekeh
- 150 g French green lentils
- 40 g olive oil
- 1 tbsp pomegranate molasses
Salad
- 1 grapefruit, segmented and cut into pieces (2 cm)
- 100 g rocket
- 50 g pitted green olives
- 1 piece preserved lemon, zest only, cut into thin slices
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- red wine vinegar, to season (optional)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1340.5 kJ / 319.1 kcal
- Eiwitten
- 11.1 g
- Koolhydraten
- 38.9 g
- Vetten
- 11.9 g
- Verzadigd vet
- 1.8 g
- Vezels
- 5.9 g
- Natrium
- 884.6 mg
Alternatieve recepten
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Jewelled quinoa salad
1h 35 min.
Fennel, freekeh and orange salad
2h 25min
Superfood salmon salad
1h 5min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Spring greens with grapefruit
30 min
Vegetable bake with goat's feta
1 godz. 30 min
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1h
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 Std. 35 Min
Couscous tahini bowl
30 min
Caribbean curry
40 min