Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Roasted vegetables
- 800 g sweet potato, peeled and cut into cubes (2 cm)
- 1 red onion (approx. 150 g), cut into rounds (5 mm)
- 2 tbsp olive oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground cumin
Grains
- 1400 g water, plus extra as needed
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g cracked freekeh
- 150 g French green lentils
- 40 g olive oil
- 1 tbsp pomegranate molasses
Salad
- 1 grapefruit, segmented and cut into pieces (2 cm)
- 100 g rocket
- 50 g pitted green olives
- 1 piece preserved lemon, zest only, cut into thin slices
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- red wine vinegar, to season (optional)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1340.5 kJ / 319.1 kcal
- Eiwitten
- 11.1 g
- Koolhydraten
- 38.9 g
- Vetten
- 11.9 g
- Verzadigd vet
- 1.8 g
- Vezels
- 5.9 g
- Natrium
- 884.6 mg
Alternatieve recepten
Warm Mediterranean couscous salad
30 Min
Freekeh and broad bean salad
2 godz. 30 min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50 godz. 15 min
Asparagus and broad bean salad
25min
Superfood salmon salad
1 Std. 5 Min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 Min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1h 55min
Raw cauliflower tabouli
30 Min
Fresh fennel salad
10 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1 Std.
Miso coleslaw
20 Min