Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Roasted vegetables
- 800 g sweet potato, peeled and cut into cubes (2 cm)
- 1 red onion (approx. 150 g), cut into rounds (5 mm)
- 2 tbsp olive oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground cumin
Grains
- 1400 g water, plus extra as needed
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g cracked freekeh
- 150 g French green lentils
- 40 g olive oil
- 1 tbsp pomegranate molasses
Salad
- 1 grapefruit, segmented and cut into pieces (2 cm)
- 100 g rocket
- 50 g pitted green olives
- 1 piece preserved lemon, zest only, cut into thin slices
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- red wine vinegar, to season (optional)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1340.5 kJ / 319.1 kcal
- Eiwitten
- 11.1 g
- Koolhydraten
- 38.9 g
- Vetten
- 11.9 g
- Verzadigd vet
- 1.8 g
- Vezels
- 5.9 g
- Natrium
- 884.6 mg
Alternatieve recepten
Fennel, freekeh and orange salad
2h 25min
Colourful quinoa salad
40 dk
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13 Std. 25 Min
Quinoa salad with mango salsa
1sa
Roasted eggplant
1u. 35min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1sa 15 dk
Mediterranean capsicums
2 Std.
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1sa 20 dk
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 dk
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2sa 50 dk
Soba noodle and tofu salad
35 dk