Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinated tofu
- 300 g firm tofu, cut into slices (approx. 1 cm)
- 2 tbsp sesame oil
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tsp honey
- 1 tsp lemon juice
- 1 tsp brown sugar
- 1 tbsp rice wine vinegar
- ½ tsp dried chilli flakes
Sweet and sour sauce
- 70 g pitted prunes
- 40 g soy sauce
- 30 g rice wine vinegar
- 100 g water
- 1 tsp Chinese five spice powder (see Tips)
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp sesame oil
Vegetables and rice
- 150 g celery, cut into thin slices
- ½ tsp dried chilli flakes
- 2 tsp salt
- 2 tsp sesame oil, plus extra for frying
- 2 tbsp rice wine vinegar
- 200 g brown rice
- 1200 g water
- 1 tsp vegetable oil
- 250 g carrot, cut into slices
- ½ tsp white sugar
- fresh bean sprouts, to serve
- 1 spring onion/shallot, cut into thin slices
- Japanese pickled ginger, to serve
- 1 tbsp sesame seeds, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2189.2 kJ / 521.2 kcal
- Eiwitten
- 16.8 g
- Koolhydraten
- 49.6 g
- Vetten
- 25.2 g
- Verzadigd vet
- 3.7 g
- Vezels
- 10 g
- Natrium
- 2730.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sweet and sour tempeh
50 min
Rendang curry
30 min
Honey ginger tofu with greens
2u. 25min
Millet cashew stir-fry
30 min
Soba noodle and tofu salad
35 min
Yasai miso ramen
35 min
Soba noodle mee goreng
40 min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Vegetable pilaf
1h
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Tofu scramble
25 min