Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vegetables
- 200 g brown onion, cut into quarters
- 1 carrot, cut into pieces
- 150 g sweet potato, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 20 g olive oil
- 1 zucchini, cut into pieces (approx. 3 cm)
- ½ red capsicum, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 6 sprigs mixed fresh herbs of choice, leaves only
- 100 g puy lentils, cooked (see Tips)
- 40 g fresh baby spinach leaves
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Pumpkin and tomato sauce
- 200 g pumpkin, peeled and diced (approx. 1 cm)
- 1 tomato, large and ripe, cut into quarters
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
Polenta
- 1000 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g polenta
- 50 g extra virgin olive oil
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1591.7 kJ / 380.4 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 54.2 g
- Vetten
- 15.2 g
- Verzadigd vet
- 2.4 g
- Vezels
- 7.6 g
- Natrium
- 64.4 mg
Alternatieve recepten
Pulse and pumpkin curry
30 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1 godz.
Green goddess pizza
1 godz. 30 min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Vegan 'pulled pork'
20 min
Adzuki Stew with spiced cauliflower rice
24 godz. 40 min
Gwinganna biryani (TM6)
25h 20min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5 Std. 40 Min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55min
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50 Min