Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g dried adzuki beans (see Tips)
- 50 g dried chickpeas
- 1400 g water, plus extra to soak
- 200 g brown basmati rice
- 100 g sweet potato, cut into pieces (1 cm)
- 100 g pumpkin, peeled (see Tips), cut into pieces (1 cm)
- 60 g cauliflower florets
- 1 carrot, cut into pieces (1 cm)
- 60 g green beans, trimmed and cut into pieces
- 1 zucchini, trimmed and cut into pieces (1 cm)
- 1 medium onion (approx. 100 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 25 g fresh ginger
- 45 g coconut oil
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 1 tsp fenugreek seeds
- 1 tsp mustard seeds
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- freshly squeezed lemon juice, to serve
- 1 tbsp sultanas, to serve
- 1 tbsp roasted cashews, to serve
- fresh coriander, leaves only, roughly chopped, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1994 kJ / 476.6 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 74.2 g
- Vetten
- 15.6 g
- Verzadigd vet
- 10.5 g
- Vezels
- 9.3 g
- Natrium
- 62.6 mg
Alternatieve recepten
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55min
Warm satay bowl
1h 10min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1h
Pulse and pumpkin curry
30min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Gwinganna polenta with vegetables
1h 10min
Summer dahl
35 Min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55min
Silverbeet dahl
8h 40min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Sabji (vegetable) curry
30min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min