Silverbeet dahl
TM6

Silverbeet dahl

4.4 (39 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 300 g dried yellow split peas
  • boiling water, for soaking
  • 3 garlic cloves
  • 2 cm piece fresh ginger, peeled
  • 1 fresh long green chilli, deseeded if preferred and cut into halves
  • 45 g ghee
  • 200 g brown onion, cut into wedges (approx. 4 cm)
  • 10 fresh curry leaves
  • 2 cardamom pods, crushed
  • ½ tbsp garam masala (see Tips)
  • 110 g tandoori paste (see Tips)
  • 2 tsp curry powder
  • ½ tsp ground turmeric
  • 2 pinches ground black pepper
  • 400 g canned chopped tomatoes
  • 400 g water
  • 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 1 bunch fresh silverbeet (approx. 320 g), stems removed and leaves finely shredded
  • salt, to taste
  • fresh coriander, leaves only, for garnishing
  • cooked rice (see Tips)

Voeding
per 1 portion
Calorieën
2399.8 kJ / 571.4 kcal
Eiwitten
24.4 g
Koolhydraten
73.2 g
Vetten
15.8 g
Verzadigd vet
8.1 g
Vezels
17.1 g
Natrium
1455.4 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten