Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g dried green lentils
- water, for soaking
Falafel
- 150 g brown onion, cut into halves
- 15 g fresh flat-leaf parsley leaves
- 15 g fresh coriander leaves
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp ras el hanout (see Tips)
- 1 tsp salt
- 300 g olive oil, for shallow frying
Vegetables
- 200 g carrot, cut into pieces
- 300 g white cabbage, cut into pieces
- 400 g water
- 300 g sweet potato, cut into dice (1 cm)
- 300 g broccoli, broken into small florets
Dressing and assembly
- 200 g natural yoghurt
- 10 g honey
- 20 g lemon juice
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground white pepper, to taste
- 5 sprigs fresh chives, cut into pieces
- 1 - 2 tbsp pomegranate arils (optional)
- 30 g fresh baby spinach leaves
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1547.8 kJ / 368.5 kcal
- Eiwitten
- 19.1 g
- Koolhydraten
- 44.9 g
- Vetten
- 9 g
- Verzadigd vet
- 1.9 g
- Vezels
- 14.3 g
- Natrium
- 497.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Millet cashew stir-fry
30 min
Satay noodle salad
35 min
Soba noodle and tofu salad
35 min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Couscous tahini bowl
30 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Coriander pesto pizza
1 godz. 30 min
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 godz. 20 min
Falafel with beetroot hommus
20 min