Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Couscous and vegetables
- 150 g couscous
- 450 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g beetroot, peeled and cut into cubes (1 cm)
- 200 g sweet potato, cut into cubes (2 cm)
- 150 g broccoli, broken into small florets
Tahini dressing and assembly
- 100 g tahini
- 20 g lemon juice
- 10 g sesame oil
- ½ tsp cumin seeds
- 20 g honey
- 150 g Greek-style natural yoghurt
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 avocado, cut into thin slices (3 mm)
- 1 apple, cut into slices (3 mm)
- 125 g canned chickpeas (rinsed and drained weight)
- 2 limes, cut into quarters
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped
- 4 tsp sesame seeds
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2414 kJ / 574.8 kcal
- Eiwitten
- 18.5 g
- Koolhydraten
- 56.8 g
- Vetten
- 27 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 16.1 g
- Natrium
- 1315.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Quinoa salad with chicken and avocado
1h 15min
Chickpea shawarma salad bowl
40min
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
24 godz. 50 min
Black bean enchiladas
1h 20min
Soba noodle and tofu salad
35min
Colourful quinoa salad
40min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Quinoa salad with mango salsa
1h
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30min
Brussels sprouts pasta with hazelnut dressing
30min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min