Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice
- 1 pinch ground white pepper
- 3 pinches salt, plus an extra ½ tsp
- 1200 g water
- 200 g split black lentils
- 200 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 80 g red onion, cut into thin slices (1-2 mm - see Tips)
- 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1345.8 kJ / 320.3 kcal
- Eiwitten
- 12.8 g
- Koolhydraten
- 26.6 g
- Vetten
- 16.1 g
- Verzadigd vet
- 2.5 g
- Vezels
- 8 g
- Natrium
- 297.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Curried lentils and steamed pumpkin
1 Std. 15 Min
Quinoa tabouli
12 godz. 40 min
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50min
Gluten free spinach and lemon pasta
1 Std. 20 Min
Israeli couscous salad
1h
"Spaghetti" with spinach and mint pesto
25min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Eggplant with burghul
55min
Miso soup
30 min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 godz. 35 min
Quinoa salad with mango salsa
1h