Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice
- 1 pinch ground white pepper
- 3 pinches salt, plus an extra ½ tsp
- 1200 g water
- 200 g split black lentils
- 200 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 80 g red onion, cut into thin slices (1-2 mm - see Tips)
- 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1345.8 kJ / 320.3 kcal
- Eiwitten
- 12.8 g
- Koolhydraten
- 26.6 g
- Vetten
- 16.1 g
- Verzadigd vet
- 2.5 g
- Vezels
- 8 g
- Natrium
- 297.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Curried lentils and steamed pumpkin
1h 15min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1ωρ. 40 λεπτ.
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Eggplant with burghul
55 Min
Colourful quinoa salad
40min
Quinoa salad with mango salsa
1h
Couscous tahini bowl
30min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 Min
Sweet potato and grain salad
1 Std. 30 Min
Savoury tofu quiche
1 Std. 30 Min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4h 35min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 Std. 30 Min