Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice
- 1 pinch ground white pepper
- 3 pinches salt, plus an extra ½ tsp
- 1200 g water
- 200 g split black lentils
- 200 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 80 g red onion, cut into thin slices (1-2 mm - see Tips)
- 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1345.8 kJ / 320.3 kcal
- Eiwitten
- 12.8 g
- Koolhydraten
- 26.6 g
- Vetten
- 16.1 g
- Verzadigd vet
- 2.5 g
- Vezels
- 8 g
- Natrium
- 297.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1h 15min
Fennel, freekeh and orange salad
2 godz. 25 min
Colourful quinoa salad
40min
Quinoa tabouli
12h 40min
Ratatouille
40min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50h 15min
Eggplant with burghul
55min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Hearty lentil chilli
50min
Raw cauliflower tabouli
30min