Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g tri-colour quinoa
- 1250 g water
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 1 garlic clove
- ½ fresh long red chilli (deseeded if preferred)
- 60 g olive oil
- 600 g fresh skinless, boneless salmon fillet
- 1 red capsicum, deseeded and cut into eighths
- ½ red onion, cut into halves
- 1 Lebanese cucumber, cut into quarters
- 150 g feta cheese
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tbsp apple cider vinegar
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g vine-ripened tomatoes, cut into pieces (2 cm)
- 1 avocado, flesh only, thinly sliced
- 2 tbsp fresh chives, thinly sliced
- 100 g kale, thinly sliced
- 1 tbsp pepitas
- 2 tbsp dried cranberries
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2343.2 kJ / 557.9 kcal
- Eiwitten
- 31.7 g
- Koolhydraten
- 17.5 g
- Vetten
- 39.3 g
- Verzadigd vet
- 10.3 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 534.7 mg
Alternatieve recepten
Teriyaki salmon bowl
1h 15min
Detox Salad
10 min
Peanut and soba noodle slaw
20 min
Colourful quinoa salad
40 Min
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Quinoa salad with chicken and avocado
1h 15min
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1h
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Quinoa salad with mango salsa
1h
Turkey taco salad bowl
15min