Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dressing
- 120 g olive oil
- 80 g lemon juice (approx. 2-3 lemons)
- 2 - 3 garlic cloves
- 2 tsp fresh oregano, leaves only, roughly chopped
- 1 tbsp fresh basil, leaves only, roughly torn
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 tsp honey
Salad
- 1000 g water
- 300 g pumpkin, cut into cubes (1 cm)
- 150 g fresh green beans, trimmed
- 120 g couscous, well-rinsed and drained (see Tips)
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 400 g canned chickpeas, or canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 40 g roasted pine nuts, or cashews
- 250 g cherry tomatoes (1 punnet), cut into halves
- 2 - 3 sprigs fresh basil, or fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 1 - 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices
- 1 tbsp pitted black olives, cut into slices
- 1 Lebanese cucumber, cut into pieces (1 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1146.3 kJ / 272.9 kcal
- Eiwitten
- 7.3 g
- Koolhydraten
- 20.8 g
- Vetten
- 16.3 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 7.3 g
- Natrium
- 166.2 mg
Alternatieve recepten
Mediterranean pasta salad
50 min
Peanut and soba noodle slaw
20min
Colourful quinoa salad
40 min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Israeli couscous salad
1h
Spinach and rocket salad with cream cheese dressing
30 min
Quinoa salad with mango salsa
1h
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1h
Feta, spinach and potato frittata
1h
Risoni salad with artichoke and feta
25 min
Pumpkin and antipasto risoni salad
35 min
Warm sweet potato and chickpea salad
45 min