Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tomato and herb sauce
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 15 fresh chives, cut into thirds, plus extra chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 garlic clove
- 70 g red onion, cut into halves
- 50 g semi sun-dried tomatoes, drained
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 2 tsp brown sugar
- 2 tsp balsamic vinegar
- 100 g butter, cut into pieces (2-3 cm)
- 50 g pitted Kalamata olives, sliced
- 1 tbsp pickled capers
- 400 g canned chopped tomatoes
Seafood
- 750 g fresh black mussels
- 500 g clams, cleaned (see Tips)
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 30 g pine nuts, toasted
- crusty bread, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2984.5 kJ / 710.5 kcal
- Eiwitten
- 67.7 g
- Koolhydraten
- 21.3 g
- Vetten
- 16.3 g
- Verzadigd vet
- 16.4 g
- Vezels
- 5.9 g
- Natrium
- 1680.7 mg
Alternatieve recepten
Wonton soup
1h
Prawn stir-fry
25 min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1h 5min
Artichoke and bean ragout
1 godz. 30 min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 min
Fish soup
40 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Chilli mussels with risoni
35 min
Cream of mushroom soup
20 min