Raspberry chiffon cake

Raspberry chiffon cake

4.1 17 beoordelingen
Voorbereiding. 25min
Totaal 5u. 15min
12 portions

Ingrediënten

Cake
  • eggs
    7
  • self-raising flour
    300 g
  • grapeseed oil (see Tips)
    200 g
  • lemon juice
    40 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • water
    160 g
  • caster sugar
    220 g
  • cream of tartar
    1 pinch
  • salt
    1 pinch
Raspberry cream
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    200 - 250 g
  • raspberry jam strained (approx. 100 g before straining - see Tips)
    70 g
  • fresh raspberries for decorating
  • edible flowers for decorating (optional)

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld


Voeding per 1 portion

Natrium 243.2 mg
Eiwitten 7.4 g
Calorieën 1824.3 kJ / 434.4 kcal
Vetten 27.3 g
Vezels 1.2 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraten 41 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...