Raspberry chiffon cake
TM6 TM5 TM31

Raspberry chiffon cake

4.1 (16 beoordelingen)

Ingrediënten

Cake

  • 220 g caster sugar
  • 300 g self-raising flour
  • 200 g grapeseed oil (see Tips)
  • 40 g lemon juice
  • 160 g water
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 7 eggs, separated
  • 1 pinch cream of tartar
  • 1 pinch salt

Raspberry cream

  • 200 - 250 g pouring (whipping) cream
  • 70 g raspberry jam, strained (approx. 100 g before straining - see Tips)
  • fresh raspberries, for decorating
  • edible flowers, for decorating (optional)

Voeding
per 1 portion
Calorieën
1824.3 kJ / 434.4 kcal
Eiwitten
7.4 g
Koolhydraten
41 g
Vetten
27.3 g
Verzadigd vet
7.5 g
Vezels
1.2 g
Natrium
243.2 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten