Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g black-eyed beans, dried (see tip)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 800 g water, plus extra for soaking beans
- 150 g carrots
- 150 g leeks
- 300 g waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled
- 1 - 2 tomatoes, to taste
- 30 g tomato purée
- 20 g cider vinegar
- 40 g soy sauce
- 20 g maple syrup
- 1 tsp salt
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp sweet paprika
- ¾ tsp ground cinnamon
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1497 kJ / 356 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 1.2 g
- Vezels
- 13 g
Alternatieve recepten
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min