Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g black-eyed beans, dried (see tip)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 800 g water, plus extra for soaking beans
- 150 g carrots
- 150 g leeks
- 300 g waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled
- 1 - 2 tomatoes, to taste
- 30 g tomato purée
- 20 g cider vinegar
- 40 g soy sauce
- 20 g maple syrup
- 1 tsp salt
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp sweet paprika
- ¾ tsp ground cinnamon
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1497 kJ / 356 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 1.2 g
- Vezels
- 13 g
Alternatieve recepten
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Lentil Moussaka
3h 30min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 Std. 25 Min
Gluten-free Vegan Lasagne
2h 20min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1h 45min
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Sweet Potato Curry
30min