Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 garlic clove
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 100 g onions, quartered
- 35 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 250 g butternut squash, peeled, cut in pieces (3-4 cm)
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 480 g tinned chickpeas, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- 6 sun-dried tomatoes in oil, drained, sliced (5 mm)
- 1 bay leaf
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 Tbsp harissa (optioneel)
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 800 g boiling water
- 100 g feta cheese
- 1 lemon, finely grated zest only
- 1 tsp ground coriander
- 150 g kale, shredded, large stalks removed
- fresh coriander leaves, for garnishing
- 2 tsp dried fennel seeds, toasted
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1529 kJ / 368 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 26 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Natrium
- 1041 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Sweet Potato Curry
30 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Garlic and White Bean Stew
50 min
Creamy White Beans and Leeks
20min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min