Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g red split lentils
- 700 g water
- 80 g onions, quartered
- 1 Tbsp olive oil
- 2 garlic cloves
- 400 g tomatoes, tinned
- 150 g courgettes, sliced
- 50 g button mushrooms, halved
- 2 - 3 Tbsp tomato purée, to taste
- ½ tsp dried oregano
- ¾ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 sprigs fresh basil leaves, finely sliced
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 841 kJ / 201 kcal
- Eiwitten
- 11.7 g
- Koolhydraten
- 28 g
- Vetten
- 4.7 g
Alternatieve recepten
Butterbean and Feta Burgers
1 godz. 30 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Vegetarian Chilli
35min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min
Vegetable pasta sauce
40min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Vegan Bean Burgers
1h 20min