
Compatibele versies
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g dried lentils any type (see tip)
- 700 g water plus extra for cooking pasta
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 140 g carrots cut in pieces (2-3 cm)
- 25 - 30 g shallot halved, to taste
-
40
g toasted sesame oil plus extra for sizzling
of 40 g olive oil - ½ tsp salt plus extra for cooking pasta
- 1 tsp sweet paprika
- ½ tsp fresh oregano leaves plus 1 pinch for garnishing
- 320 g dried wholewheat spaghetti
- 100 g sun-dried tomatoes in oil drained, cut in pieces (1-2 cm)
- 1 pinch sesame seeds for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 613 kcal / 2565 kJ
- Eiwitten
- 24 g
- Vetten
- 13 g
- Koolhydraten
- 104 g
- Vezels
- 12 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Natrium
- 387 mg