Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
TM6 TM5 TM31

Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce

3.7 (11 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 150 g dried lentils, any type (see tip)
  • 700 g water, plus extra for cooking pasta
  • 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
    of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • 140 g carrots, cut in pieces (2-3 cm)
  • 25 - 30 g shallot, halved, to taste
  • 40 g toasted sesame oil, plus extra for sizzling
    of 40 g olive oil
  • ½ tsp salt, plus extra for cooking pasta
  • 1 tsp sweet paprika
  • ½ tsp fresh oregano leaves, plus 1 pinch for garnishing
  • 320 g dried wholewheat spaghetti
  • 100 g sun-dried tomatoes in oil, drained, cut in pieces (1-2 cm)
  • 1 pinch sesame seeds, for garnishing

Voeding
per 1 portion
Calorieën
2565 kJ / 613 kcal
Eiwitten
24 g
Koolhydraten
104 g
Vetten
13 g
Verzadigd vet
2 g
Vezels
12 g
Natrium
387 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten