Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tofu Batter
- 160 g almond milk
- 120 g cornflour
- 80 g plain flour
- 1 tsp garlic powder
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Sauce
- 5 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 60 g light brown sugar
- 60 g rice vinegar
- 60 g agave syrup
- 30 - 50 g Korean chilli paste (gochujang), to taste
- 30 g tomato ketchup
- 20 g sesame oil
- 20 g dark soy sauce
Rice and Broccoli
- 1000 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 300 g white long grain rice
- 350 g broccoli florets (approx. 1 head)
Tofu
- vegetable oil, for frying
- 400 g firm tofu, pressed for 30 minutes (see tip) then diced (2 cm)
- sesame seeds, for garnishing
- 2 spring onions, thinly sliced (5 mm), for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3791 kJ / 900 kcal
- Eiwitten
- 30 g
- Koolhydraten
- 135 g
- Vetten
- 24 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min
Korean Ramen with Tofu
50 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40 Min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2 Std. 20 Min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2 Std. 5 Min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 Min