Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 garlic cloves
- 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g vegetable oil
- 100 g onions, quartered
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 400 g tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)
-
600
g cooked chickpeas (drained weight)
of 250 g dried chickpeas, soaked overnight, then boiled for 45 minutes until tender - 300 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp garam masala
- 1 Tbsp lemon juice
- 5 g fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2780 kJ / 664.5 kcal
- Eiwitten
- 33.3 g
- Koolhydraten
- 107.3 g
- Vetten
- 13.7 g
- Verzadigd vet
- 1.3 g
- Vezels
- 21.5 g
- Natrium
- 996 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegetable Biryani
50min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40min
Chapatis
1h 30min
Palak Paneer
45 min
Coconut Dhal
20 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Paneer Makhani
1h
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min