Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 garlic cloves
- 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g vegetable oil
- 100 g onions, quartered
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 400 g tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)
-
600
g cooked chickpeas (drained weight)
of 250 g dried chickpeas, soaked overnight, then boiled for 45 minutes until tender - 300 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp garam masala
- 1 Tbsp lemon juice
- 5 g fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2780 kJ / 664.5 kcal
- Eiwitten
- 33.3 g
- Koolhydraten
- 107.3 g
- Vetten
- 13.7 g
- Verzadigd vet
- 1.3 g
- Vezels
- 21.5 g
- Natrium
- 996 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chick Pea Curry
35min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Stuffed Parathas
1 Std. 20 Min
Paneer Makhani
1h
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Coconut Dhal
20 min
Vegetable Biryani
50min
Dal Makhani
9 godz. 30 min