Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Rice
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 50 g ghee
- 300 g basmati rice, rinsed
- 1 tsp cumin seeds
- 2 tsp ground turmeric
- ½ tsp black mustard seeds
- 1 Tbsp curry powder
Vegetables
- 1000 g water
- 150 g waxy potatoes, peeled, diced (2 cm)
- 100 g carrots, sliced (1 cm)
- 150 g frozen green peas
- 75 g cashew nuts
- 50 g sultanas
Sauce
- 100 g plain yoghurt
- 1 tsp garam masala
- ½ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp lemon juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1937 kJ / 463 kcal
- Eiwitten
- 11.4 g
- Koolhydraten
- 48.8 g
- Vetten
- 24.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chick Pea Curry
35min
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Palak Paneer
45min
Coconut Dhal
20min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Paneer Makhani
1h
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Chana Masala
45min