Fusionkeuken

Voedsel gaat op reis, smaken worden gemengd, tradities versmelten met elkaar. De fusionkeuken omhelst creativiteit en vernieuwing en creëert nieuwe culinaire ervaringen en smaaksensaties. Ontdek onze recepten en vind inspiratie om uw eigen fusiongerechten te creëren.

De kunst van het mengen

In een globale wereld worden culturen, keukens en voedseltrends constant met elkaar gemengd. Bijgevolg kruisen ingrediënten, smaken en kooktechnieken elkaars pad en worden ze heruitgevonden door koks. Om nieuwe smaakcombinaties te bedenken, is het belangrijk dat de ingrediënten grondig bestudeerd worden om texturen en smaken in balans te brengen. En ook al is de term “fusion” dan relatief jong en wordt hij vaak gekoppeld aan de moderne en vernieuwende keuken, het tijdperk van de ontdekkingsreizen was één van de belangrijkste periodes voor de uitwisseling van culinaire kennis, ingrediënten en smaken.

Pittige fusion

Vegetarische fusion

Klaar voor wat mash-ups?

De term fusion wordt ook vaak gebruikt om te verwijzen naar twee recepten die met elkaar worden gemengd. Eén gerecht, veel cravings! Denk maar aan pannenkoekenmuffins, sushi donuts, bibimbap burritos of Thaise curryrisotto!

Onze favoriete mash-ups

Wist u dat …

• Vindaloo een gerecht is dat vaak op een Indische menu’s staat en het resultaat is van de fusion tussen de keuken uit Portugal en uit Goa? Het traditionele Portugese vlees in wijn en knoflook werd gecombineerd met Indische specerijen en zo ontstond vindaloo.

• De Franse baguette onderdeel uitmaakt van de Laotiaanse en Vietnamese eetcultuur? Ze beleggen broodjes (Bahn mi) met een veel soorten beleg en verkopen ze in stalletjes.

• Nikkei Japanse technieken combineert met Peruaanse smaken, zoals ceviche?

• Pasta deel uitmaakt van de Ethiopische keuken door de aanwezigheid van de Italianen in de jaren 30?

• Tex-Mex een voorbeeld is van fusion tussen de Verenigde Staten en Mexico, met iconische gerechten zoals chili en fajitas.

Klassieke fusiongerechten

Inspiratie gevonden?

Ga naar "Gecreëerde recepten" en importeer of creëer uw eigen fusion topgerecht.

Meer informatie