Compatibele versies
Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Groene salade
- 120 - 150 g komkommer, in schijfjes (2-3 mm)
- 40 g rucola
- 40 g verse bladspinazie
- 2 - 3 takjes verse dille, enkel de bladeren
-
2 - 3
takjes verse munt, enkel de bladeren
of 2 - 3 takjes verse basilicum, enkel de bladeren - 60 g rode uien, gehalveerd
- 50 g extra vergine olijfolie
- ¼ - ½ tl gemalen koriander
- 1 el witte azijn
- 10 g vers geperst citroensap
- 2 - 3 snuifjes suiker
- ¼ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
Gepocheerde eieren en opbouw
- 2 - 3 takjes verse dille, enkel de bladeren
- ½ - 1 teentje knoflook
- 250 - 300 g Griekse yoghurt
- 4 - 6 snuifjes zout
- 1700 g water
- 50 g witte azijn
- 4 eieren
- 3 eetlepels boter
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- ½ - 1 tl gedroogde chilivlokken
- ½ tl sumak (optioneel)
- 2 - 4 el microgreens (optioneel)
- wit brood, getoast, om op te dienen
- verse dille, enkel de bladeren, als afwerking
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2769.8 kJ / 662 kcal
- Eiwitten
- 25.8 g
- Koolhydraten
- 26.5 g
- Vetten
- 51 g
- Verzadigd vet
- 17.6 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 903.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Hummus
5min
Varkensvlees Wellington met groene erwten duxelles
1h 15min
Salade van boerenkool en rode kool
Geen beoordelingen
Aziatische komkommersalade
Geen beoordelingen
Parmezaan op plantaardige basis
5min
Vegan jus
40min
Champignon en spinazie lasagne
Geen beoordelingen
Ingemaakte citroenen
Geen beoordelingen
Gazpacho
1h 15min
Roodbruin gekleurde eieren
Geen beoordelingen
Rundsvlees met tamarinde en kleefrijst
8hod. 10min
Cashew- en kokosmelk
10 min