Apparaten en accessoires
Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade
Voorbereiding. 15min
Totaal 30min
2 porties
Ingrediënten
Groene salade
-
komkommer , in schijfjes (2-3 mm)120 - 150 g
-
rucola40 g
-
verse bladspinazie40 g
-
verse dille , enkel de bladeren2 - 3 takjes
-
2 - 3 takjes verse basilicum, , enkel de bladerenverse munt , enkel de bladeren2 - 3 takjes
-
rode uien , gehalveerd60 g
-
extra vergine olijfolie50 g
-
gemalen koriander¼ - ½ tl
-
witte azijn1 el
-
vers geperst citroensap10 g
-
suiker2 - 3 snuifjes
-
zout¼ tl
-
gemalen zwarte peper¼ tl
Gepocheerde eieren en opbouw
-
verse dille , enkel de bladeren2 - 3 takjes
-
teentje knoflook½ - 1
-
Griekse yoghurt250 - 300 g
-
zout4 - 6 snuifjes
-
water1700 g
-
witte azijn50 g
-
eieren4
-
boter3 eetlepels
-
gerookte paprikapoeder1 tl
-
gedroogde chilivlokken½ - 1 tl
-
sumak (optioneel)½ tl
-
microgreens (optioneel)2 - 4 el
-
wit brood , getoast, om op te dienen
-
verse dille , enkel de bladeren, als afwerking
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Calorieën
2769.8 kJ /
662 kcal
Eiwitten
25.8 g
Koolhydraten
26.5 g
Vetten
51 g
Verzadigd vet
17.6 g
Vezels
3.5 g
Natrium
903.3 mg
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Flexitarische smaken
12 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Marokkaanse Kip met Bloemkoolcouscous
25min
Zoete aardappellasagne
1u. 20min
Virgin Citroen en Tijm Cocktail
45min
Romige champignons met knapperige geroosterde aardappelen
1u. 30min
Pekingeend
45min
Geroosterde Bloemkoolsteaks met Salsa en Puree
1u.
Warme aardappelen salade met de Peeler
Geen beoordelingen
Keftedes (gehaktballen)
2u. 30min
Gebraden Kip met Groenten in Cidersaus
1u. 45min
Romige Pasta Risottata met Pompoen, Scamorza en Pecorino
Geen beoordelingen
Hartige taart met savooiekool
1u. 30min
Salade van Kool en Wortel met Feta
15min