
Compatibele versies
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g rauwe amandelen
- 80 g uien gehalveerd
- 30 g olijfolie
-
70
g vers geperst sinaasappelsap
of 70 g vers geperst bloedsinaasappelsap - ¼ tl gemalen kaneel
- 2 tl garam masala (geroosterd specerijen mengsel)
- ½ tl gemalen komijn
- 1 tl gedroogde gemalen kurkuma
- 30 g agavesiroop
- 50 g witte wijnazijn
- 60 g gedroogde veenbessen
- 15 g verse korianderbladeren en iets meer als afwerking
- 2 tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 250 g parelgerst
- 1000 g water
-
3 - 4
sinaasappels geschild, in plakjes (5 mm)
of 3 - 4 bloedsinaasappels geschild, in plakjes (5 mm)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 530.8 kcal / 2221 kJ
- Eiwitten
- 13 g
- Vetten
- 17.3 g
- Koolhydraten
- 86.7 g
- Vezels
- 17.7 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Natrium
- 1187.4 mg