Compatibele versies
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Terrine
- 300 g half gekookte eenden foie gras, vers of diepgevroren (5 uur ontdooid op kamertemperatuur indien bevroren)
- ½ tl gemalen piment
- 2 el zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 el armagnac
- 150 g gedroogde vijgen
- 350 g sneetjes spek
- 3 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 450 g varkensgehakt
- 350 g kippengehakt
- 150 g room
- 40 g brandy
- 1 afgestreken tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 50 g pistachenoten, gepeld, ongezouten of gezouten
Porto en vijgen chutney
- 100 g uien, gehalveerd
- 400 g kleine vijgen, in stukken (1 cm)
- 200 g suiker
- 100 g witte wijnazijn
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 2 snuifjes gemalen kaneel
- 100 g porto
Afwerking
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl fleur de sel
- 1 tl pimentbessen
- 20 g microgreens
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2985.9 kJ / 713.7 kcal
- Eiwitten
- 24 g
- Koolhydraten
- 43.7 g
- Vetten
- 47.6 g
- Verzadigd vet
- 17.2 g
- Vezels
- 3.4 g
- Natrium
- 2692.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vanille-ijs sandwiches
13h 25min
Rabarber, sinaasappel en amandel cake
1 Std. 30 Min
Energierepen zonder toegevoegde suikers
1 Std. 15 Min
Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette
45 Min
Confituur van rabarber, aardbei en vanille
45 Min
Gebakkrans met geroosterde groenten
1u. 40min
Sinaasappelconfituur met Campari
1u. 35min
Driekoningentaart met peren en rozijnen
1h 50min
Bearnaisesaus
20 min
Waldorfsalade op witloofblaadjes
30 Min
Chutney van gekarameliseerde rode uien
24 godz.
Sinaasappel en passievrucht Eton mess
2 Std. 50 Min