
Apparaten en accessoires
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Voorbereiding. 30min
Totaal 10u. 30min
16 porties
Ingrediënten
Terrine
-
half gekookte eenden foie gras vers of diepgevroren (5 uur ontdooid op kamertemperatuur indien bevroren)300 g
-
gemalen piment½ tl
-
zout2 el
-
gemalen zwarte peper2 snuifjes
-
armagnac1 el
-
gedroogde vijgen150 g
-
sneetjes spek350 g
-
verse peterselie enkel de bladeren3 takjes
-
varkensgehakt450 g
-
kippengehakt350 g
-
room150 g
-
brandy40 g
-
zout1 afgestreken tl
-
gemalen zwarte peper½ tl
-
pistachenoten gepeld, ongezouten of gezouten50 g
Porto en vijgen chutney
-
uien gehalveerd100 g
-
kleine vijgen in stukken (1 cm)400 g
-
suiker200 g
-
witte wijnazijn100 g
-
gemalen zwarte peper2 snuifjes
-
gemalen kaneel2 snuifjes
-
porto100 g
Afwerking
-
gemalen zwarte peper1 tl
-
fleur de sel1 tl
-
pimentbessen1 tl
-
microgreens20 g
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
2692.4 mg
Eiwitten
24 g
Calorieën
2985.9 kJ /
713.7 kcal
Vetten
47.6 g
Vezels
3.4 g
Verzadigd vet
17.2 g
Koolhydraten
43.7 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Feestelijk Buffet
12 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Geflambeerde uientaart
Geen beoordelingen
Sabayon (Zabaglione)
15min
Hollandaisesaus
15min
Meergranenpizza met brie, Serranoham en vijgen confituur
3u. 35min
Klassieke sabayon
15min
Sous-vide octopussalade
Geen beoordelingen
Aspergesoep met citroen
55min
Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien
2u. 15min
Sous-vide kip pakketjes met rode paprika saus
2u. 10min
Hapje van watermeloen en zalm ceviche
25min
Hollandaisesaus
15min
Confituur van rabarber, aardbei en vanille
45min