Compatibele versies
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Terrine
- 300 g half gekookte eenden foie gras, vers of diepgevroren (5 uur ontdooid op kamertemperatuur indien bevroren)
- ½ tl gemalen piment
- 2 el zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 el armagnac
- 150 g gedroogde vijgen
- 350 g sneetjes spek
- 3 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 450 g varkensgehakt
- 350 g kippengehakt
- 150 g room
- 40 g brandy
- 1 afgestreken tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 50 g pistachenoten, gepeld, ongezouten of gezouten
Porto en vijgen chutney
- 100 g uien, gehalveerd
- 400 g kleine vijgen, in stukken (1 cm)
- 200 g suiker
- 100 g witte wijnazijn
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 2 snuifjes gemalen kaneel
- 100 g porto
Afwerking
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl fleur de sel
- 1 tl pimentbessen
- 20 g microgreens
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2985.9 kJ / 713.7 kcal
- Eiwitten
- 24 g
- Koolhydraten
- 43.7 g
- Vetten
- 47.6 g
- Verzadigd vet
- 17.2 g
- Vezels
- 3.4 g
- Natrium
- 2692.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Donkere chocolade koekjes met witte chocolade vulling
5 godz. 50 min
Minestrone van koolrabi met tuinkerspesto
35min
Confituur van ananas en gember
40 Min
Glutenvrije quiche Lorraine
Geen beoordelingen
Confituur van rabarber, aardbei en vanille
45min
Rabarber, gember en citroen risotto
Geen beoordelingen
Hollandaisesaus
15min
Karamelpoeder
1 Std.
Dracula bloed
Geen beoordelingen
Aardbeienjam
1h 5min
Advocaat
10 Min
Vruchtensaus (coulis)
10 Min