Apparaten en accessoires
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Voorbereiding. 30min
Totaal 10u. 30min
16 porties
Ingrediënten
Terrine
-
half gekookte eenden foie gras vers of diepgevroren (5 uur ontdooid op kamertemperatuur indien bevroren)300 g
-
gemalen piment½ tl
-
zout2 el
-
gemalen zwarte peper2 snuifjes
-
armagnac1 el
-
gedroogde vijgen150 g
-
sneetjes spek350 g
-
verse peterselie enkel de bladeren3 takjes
-
varkensgehakt450 g
-
kippengehakt350 g
-
room150 g
-
brandy40 g
-
zout1 afgestreken tl
-
gemalen zwarte peper½ tl
-
pistachenoten gepeld, ongezouten of gezouten50 g
Porto en vijgen chutney
-
uien gehalveerd100 g
-
kleine vijgen in stukken (1 cm)400 g
-
suiker200 g
-
witte wijnazijn100 g
-
gemalen zwarte peper2 snuifjes
-
gemalen kaneel2 snuifjes
-
porto100 g
Afwerking
-
gemalen zwarte peper1 tl
-
fleur de sel1 tl
-
pimentbessen1 tl
-
microgreens20 g
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
2692.4 mg
Eiwitten
24 g
Calorieën
2985.9 kJ /
713.7 kcal
Vetten
47.6 g
Vezels
3.4 g
Verzadigd vet
17.2 g
Koolhydraten
43.7 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Feestelijk Buffet
12 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Gevulde Tomaten met Shakshuka, Mozzarella en gepocheerde Eieren
Geen beoordelingen
Pizza bianca met salsiccia (Italiaanse venkelworst) en boerenkool
Geen beoordelingen
Vanillevla met rabarber
50min
Mango-kokos lekkernij
Geen beoordelingen
Groen gekleurde eieren
Geen beoordelingen
Vijgenmosterd
25min
Citroenkoekjes
Geen beoordelingen
Heerlijke herfstdressing
Geen beoordelingen
Pruimentaart
1u. 30min
Peren op Sinaasappelsiroop
Geen beoordelingen
Gestoomde rode biet met romige walnotensaus
Geen beoordelingen
Crème anglaise
15min