Apparaten en accessoires
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Voorbereiding. 30min
Totaal 50min
6 porties
Ingrediënten
-
water500 g
-
zout volgens smaak2 tl
-
verse zalmfilets, ontveld (elk 120-200 g, circa 2 cm dik)6
-
citroen liefst biologisch, geraspte schil en sap1
-
zout volgens smaak1 tl
-
peper, vers gemalen volgens smaak2 snuifjes
-
aardappel in stukken (2-3 cm)900 g
-
sjalotten150 g
-
boter in stukken en extra om in te vetten20 g
-
verse champignons in plakjes500 g
-
witte wijn, droog75 g
-
room75 g
-
270 g roomkaassmeltkaas (bijv. La vache qui rit®)270 g
-
citroenzeste1 tl
-
nootmuskaat, gemalen½ tl
-
peper, vers gemalen volgens smaak
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
1147.1 mg
Eiwitten
37 g
Calorieën
2574.7 kJ /
615.4 kcal
Vetten
35.9 g
Vezels
5.3 g
Verzadigd vet
16.4 g
Koolhydraten
35.5 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Gemarineerde zalm met rabarbersaus
Geen beoordelingen
Cottage pie
1u. 10min
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35min
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Geen beoordelingen
Gruyère gevulde zalmburger met sla
Geen beoordelingen
Crostini met champignons en fontinakaas
Geen beoordelingen
Kipfricassee
Geen beoordelingen
Vis en aardappelen met tomatensaus
50min
Kip met romige groenten saus
50min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1u.
Ratatouille en zeebaars met aardappelen en eieren
50min
Groentensoep
35min