Apparaten en accessoires
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Voorbereiding. 30min
Totaal 50min
6 porties
Ingrediënten
-
water500 g
-
zout volgens smaak2 tl
-
verse zalmfilets, ontveld (elk 120-200 g, circa 2 cm dik)6
-
citroen liefst biologisch, geraspte schil en sap1
-
zout volgens smaak1 tl
-
peper, vers gemalen volgens smaak2 snuifjes
-
aardappel in stukken (2-3 cm)900 g
-
sjalotten150 g
-
boter in stukken en extra om in te vetten20 g
-
verse champignons in plakjes500 g
-
witte wijn, droog75 g
-
room75 g
-
270 g roomkaassmeltkaas (bijv. La vache qui rit®)270 g
-
citroenzeste1 tl
-
nootmuskaat, gemalen½ tl
-
peper, vers gemalen volgens smaak
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
1147.1 mg
Eiwitten
37 g
Calorieën
2574.7 kJ /
615.4 kcal
Vetten
35.9 g
Vezels
5.3 g
Verzadigd vet
16.4 g
Koolhydraten
35.5 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Ovenschotel van aardappelen
1u. 30min
Broccoli en aardappelen met blauwe-kaassaus
45min
Cottage pie
1u. 10min
Kabeljauw met citrusboter
50min
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35min
Kipfricassee
Geen beoordelingen
Runderragout met aardappelen
1u. 10min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50min
Kalkoenstoofpot met room en champignons
4u.
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
1u. 25min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1u.
Bloemkool met kaas
55min