Zalm in champignonroomsaus met aardappelen

Zalm in champignonroomsaus met aardappelen

5.0 1 beoordeling
Voorbereiding. 30min
Totaal 50min
6 porties

Ingrediënten

  • water
    500 g
  • zout volgens smaak
    2 tl
  • verse zalmfilets, ontveld (elk 120-200 g, circa 2 cm dik)
    6
  • citroen liefst biologisch, geraspte schil en sap
    1
  • zout volgens smaak
    1 tl
  • peper, vers gemalen volgens smaak
    2 snuifjes
  • aardappel in stukken (2-3 cm)
    900 g
  • sjalotten
    150 g
  • boter in stukken en extra om in te vetten
    20 g
  • verse champignons in plakjes
    500 g
  • witte wijn, droog
    75 g
  • room
    75 g
  • smeltkaas (bijv. La vache qui rit®)
    270 g
    270 g roomkaas
  • citroenzeste
    1 tl
  • nootmuskaat, gemalen
    ½ tl
  • peper, vers gemalen volgens smaak

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld


Voeding per 1 portie

Natrium 1147.1 mg
Eiwitten 37 g
Calorieën 2574.7 kJ / 615.4 kcal
Vetten 35.9 g
Vezels 5.3 g
Verzadigd vet 16.4 g
Koolhydraten 35.5 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...