Compatibele versies
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Zalm en aardappelen
- boter, om in te vetten
- 4 verse zalmfilets, ontveld (120-200 g per stuk, ong. 2 cm dik)
- 1 citroen, bij voorkeur biologisch, geraspte schil en sap
- 1 ½ tl zout
- 1 snuifje vers gemalen peper
- 500 g water
- 600 g aardappelen, in stukken (2-3 cm)
Champignonroomsaus
- 100 g sjalotten, gehalveerd
- 10 g boter
- 300 g verse champignons, in plakjes
- 50 g droge witte wijn
- 50 g room
-
200
g smeerkaas (bijv. La vache qui rit ®)
of 200 g roomkaas - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- zout, naar smaak
- vers gemalen peper, naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2763 kJ / 660 kcal
- Eiwitten
- 45 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 48 g
- Verzadigd vet
- 17 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 1137 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Koken van speltgraan
Geen beoordelingen
Boemkool buffalo hapjes
Geen beoordelingen
Pulled barbecue jackfruit
25 min
Sushi tacos
Geen beoordelingen
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Geen beoordelingen
Courgette en ham lasagne
1h 5 min
Artisjoksoep, roomkaas en munt - Citroen broodstengels
Geen beoordelingen
Aardbeiencompote - Yoghurtcake
55 min
Oranje gekleurde eieren
Geen beoordelingen
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35 min
Chili con carne
40 min
Gestoomde spiegeleieren
15min