
Compatibele versies
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Zalm en aardappelen
- boter om in te vetten
- 4 verse zalmfilets, ontveld (120-200 g per stuk, ong. 2 cm dik)
- 1 citroen bij voorkeur biologisch, geraspte schil en sap
- 1 ½ tl zout
- 1 snuifje vers gemalen peper
- 500 g water
- 600 g aardappelen in stukken (2-3 cm)
Champignonroomsaus
- 100 g sjalotten gehalveerd
- 10 g boter
- 300 g verse champignons in plakjes
- 50 g droge witte wijn
- 50 g room
-
200
g smeerkaas (bijv. La vache qui rit ®)
of 200 g roomkaas - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- zout naar smaak
- vers gemalen peper naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 660 kcal / 2763 kJ
- Eiwitten
- 45 g
- Vetten
- 48 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vezels
- 4 g
- Verzadigd vet
- 17 g
- Natrium
- 1137 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pisco sour
10min
Zoet ontbijtbrood
1u. 30min
Lamslende met roze pepersaus
45min
Komkommersalade met dille
10min
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Geen beoordelingen
Gestoomd paaslam met groentjes
Geen beoordelingen
Karamel varkensvlees
45min
Sous-vide varkenskotelet en appelsalade
2u. 40min
200 g ui kleuren
25min
200 g ui fruiten
20min
Gruyère gevulde zalmburger met sla
Geen beoordelingen
Ratatouille en zeebaars met aardappelen en eieren
50min