
Apparaten en accessoires
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Voorbereiding. 25min
Totaal 35min
4 porties
Ingrediënten
Zalm en aardappelen
-
boter om in te vetten
-
verse zalmfilets, ontveld (120-200 g per stuk, ong. 2 cm dik)4
-
citroen bij voorkeur biologisch, geraspte schil en sap1
-
zout1 ½ tl
-
vers gemalen peper1 snuifje
-
water500 g
-
aardappelen in stukken (2-3 cm)600 g
Champignonroomsaus
-
sjalotten gehalveerd100 g
-
boter10 g
-
verse champignons in plakjes300 g
-
droge witte wijn50 g
-
room50 g
-
smeerkaas (bijv. La vache qui rit ®)200 g
-
gemalen nootmuskaat2 snuifjes
-
zout naar smaak
-
vers gemalen peper naar smaak
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Calorieën
660 kcal /
2763 kJ
Eiwitten
45 g
Vetten
48 g
Koolhydraten
27 g
Vezels
4 g
Verzadigd vet
17 g
Natrium
1137 mg
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Thermomix Friend®
8 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Gestoomde aardappel en stukjes butternut pompoen
25min
Aardappelgratin
1u. 10min
Cecina ham en geitenkaaskroketten
9u. 20min
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
50min
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35min
Griekse yoghurt met honing en walnoten
12u. 20min
Mediterrane kippenvleugels met kruiden-sinaas rijst
1u.
Pudding met aardbei en peer
Geen beoordelingen
Sardinepakketjes met sperziebonensalade
Geen beoordelingen
Sous-vide biefstuk met bearnaisesaus
2u. 20min
Pasta in tomatensaus met chorizo
35min
Kip met warme aardappelsalade
55min