Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 22.2 g
- Vetten
- 24.3 g
- Verzadigd vet
- 14.2 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 1529.7 mg
Alternatieve recepten
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26h 25 min
Gochujang seafood risotto
1h
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1h 50min
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2 Std.
Traditional crème brûlée
25 Std.
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Scallops with pea purée
25min
Salmon with fennel and apple salad
1h 20min
Grilled scallops with chilli jam
25min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Shichimi togarashi oysters
1h 10min