Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 22.2 g
- Vetten
- 24.3 g
- Verzadigd vet
- 14.2 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 1529.7 mg
Alternatieve recepten
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 Std. 20 Min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2 Std. 5 Min
Nam Jim
10 Min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24u. 30min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8h 50min
Asian-style mussels
30min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Salmon with fennel and apple salad
1 Std. 20 Min
Chinese greens with XO sauce
1 Std. 50 Min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min