Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 22.2 g
- Vetten
- 24.3 g
- Verzadigd vet
- 14.2 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 1529.7 mg
Alternatieve recepten
Sunny gazpacho
25 min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1h
Duck confit with lentil & orange salad
15 godz. 40 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7 godz. 10 min
Fish stock
35 min
Tom kha prawns
25 min
Watermelon gazpacho with jalapeño oil
1h 20min
Salmon with fennel and apple salad
1h 20min
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26h 35 min
Scallops with pea purée
25 min